Cincin Graduasi UiTM (CGU)

Kolej Pengajian Seni Kreatif,
Kompleks Ilham,
Universiti Teknologi MARA,
40450, Shah Alam,
Selangor, Malaysia.

Polisi Bayaran Balik dan Pemulangan

Kepuasan anda sebagai pelanggan kami adalah keutamaan kami di CGU. Kami ingin memastikan bahawa anda berpuas hati dengan pembelian cincin graduasi anda. Sekiranya anda mengalami sebarang isu, sila ambil perhatian kepada polisi bayaran balik, pemulangan dan pertukaran kami seperti yang dinyatakan di bawah:

Permintaan Pemulangan:

Anda mempunyai hak untuk meminta pemulangan dalam tempoh tidak melebihi tujuh (7) hari dari tarikh penerimaan cincin graduasi anda. Untuk memulakan proses pemulangan, sila hubungi kami menggunakan maklumat di bawah. Pastikan anda  menyertakan butiran pembelian anda dan sebab pemulangan.

Kriteria Bayaran Balik, Pemulangan dan Pertukaran:

• Cincin graduasi hendaklah dipulangkan  dalam keadaan asal, tidak dipakai, dan dalam pembungkusan asal yang tidak rosak. Semua aksesori, kotak, dan dokumen yang disertakan semasa pembelian mestilah dikembalikan dalam keadaan baik.
  • Bayaran balik, pemulangan atau pertukaran hanya akan diluluskan jika terdapat kecacatan produk atau kesilapan penghantaran dari pihak kami.

Bayaran Balik, Pemulangan dan Pertukaran Produk yang Rosak:

Jika anda menerima cincin graduasi yang rosak, sila hubungi kami dalam tempoh tujuh (7) hari daripada tarikh penerimaan item untuk penyelesaian. Kami akan mengaturkan bayaran balik, pemulangan atau pertukaran bagi produk yang rosak, tertakluk kepada pematuhan dengan Kriteria Pemulangan dan Pertukaran yang disebutkan di atas.

Kos Pemulangan:

Kos pemulangan akan ditanggung sepenuhnya oleh pihak pembeli.

Proses Bayaran Balik, Pemulangan dan Pertukaran:

Kami akan menilai permintaan bayaran balik, pemulangan atau pertukaran anda dengan segera dan memberikan arahan lanjut. Anda akan diberitahu mengenai status bayaran balik, pemulangan atau pertukaran dalam tempoh yang munasabah.

Hubungi Kami:

Sila hubungi kami menggunakan maklumat yang tertera di bawah untuk pertanyaan berkenaan permohonan bayaran balik, pemulangan, atau pertukaran:

Cincin Graduasi UiTM (CGU)
Kolej Pengajian Seni Kreatif,
Kompleks Ilham,
Universiti Teknologi MARA,
40450, Shah Alam,
Selangor, MALAYSIA.

Email: cgu@uitm.edu.my

Polisi ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa, oleh itu sila semak halaman ini secara berkala.

Tarikh Berkuatkuasa: 18 Julai 2023

Tarikh Kemaskini: 23 Ogos 2024